Om oss

Grapplingverkstan Örebro IF är en idrottsförening som erbjuder träning i brasiliansk jiu-jitsu och submission wrestling i Örebro. Verkstan grundades i början av 2022 av fyra erfarna jiujitsu utövare: den enda europeiska tvåfaldiga världsmästaren Venla Luukkonen, hennes coach och träningspartner Hanna Hirvonen, svartbältaren Erik och lilabältaren Kalle Evertsson.

Vi brinner för att utveckla en trygg, rolig och stimulerande träningsmiljö som stöttar medlemmarnas utveckling på ett effektivt sätt. Vi tror starkt på att välstrukturerad och modern träning i en prestigelös miljö ger de bästa förutsättningarna för såväl motionärer som elitutövare att ta sig till nästa nivå. Och vi har väldigt roligt tillsammans på väg dit.

Venla, Hanna, Erik & Kalle, grundarna av Grapplingverkstan
Grapplingverkstan Örebro IF (logga) är en idrottsförening som erbjuder träning i BJJ och submission wrestling.

Du tränar med världens bästa

En av grundarna av Grapplingverkstan är tvåfaldiga världsmästaren Venla Luukkonen. Venla har under sin BJJ karriär hunnit mer än de flesta: hon blev första kvinnlig svartbältare i Finland 2014, har vunnit VM efter det två gånger, 2014 och 2018, tävlat i ADCC VM och kört Polaris Pro Grapplingsuperfights. Venla tävlar fortfarande på den högsta nivån i världen och tränar och coachar på Grapplingverkstan, tillsammans med hennes coach Hanna Hirvonen. Mer om Venla kan du läsa bland annat i Wikipedia eller sidan BJJ Heroes.

Venla Luukkonen vs Amal Amjahid, photo by Richard/Tatami Fightwear från IBJJF European Open 2019

Vi tillhör teamet Hilti BJJ, och representerar Hilti BJJ International på internationella tävlingar. Besökare från andra BJJ team är alltid välkomna, i så fall vill vi att du kontaktar oss i förväg via e-post eller våra sociala medier. För att börja träna hos oss kan du kika under fliken ”Börja träna” högst upp på sidan. Där finns det alltid aktuell information om olika ålders- och nivågrupper som vi har. Du kan hitta vår klubb både i Budo&Kampsportsförbundets klubbregister och i Smoothcomp.